• loekwinter

  • lucassimons

  • tonvankeeken

  • adjiedj

  • janrotmans

  • rogier

  • ericvandeloo

  • ruudlubbers.jpg

Leiderschap en integriteit? Laat me niet lachen!

Door Dirma Nagelhout. Grote graaiers halen de krantenkoppen de laatste tijd. De bankensector, met name ING en ABN, en ook telecom (KPN) laten zien met hun gegraai dat ze nog niet hebben begrepen dat er een andere wind in Nederland is gaan waaien. Buitensporige beloningen en bonussen van een ton of in het geval van KPN van ruim vier ton maar liefst, boven z’n toch al riante salaris van 1,8 miljoen worden door de maatschappij zo langzamerhand niet meer geaccepteerd.

En laten we wel zijn, hoe kan je als bank jezelf een flinke portie extra salaris toeschuiven terwijl voor de medewerkers van de bank al een aantal jaren de nullijn wordt gehanteerd en duizenden medewerkers ontslagen worden? Hetzelfde geldt voor de bonus voor de KPN topman, een organisatie waar de ene ontslagronde na de andere wordt aangekondigd en uitgevoerd. Publicatie van dit gegraai heeft geleid tot veel maatschappelijke onrust en in het geval van ABN zelfs tot het uitstellen van een definitief besluit over de beursgang. Als klap op de vuurpijl heeft alle ophef zelfs direct geleid tot het opstappen van Peter Wakkie, Raad van Bestuur ABN. De heer Wakkie was nota bene de commissaris die ging over het beloningsbeleid van de bank!

Waar gaat het nou eigenlijk om? De maatschappij zoals we die kenden rond de eeuwwisseling is in snel tempo aan het veranderen, het aloude spelletje om de macht is jaren lang goed gegaan, maar werkt nu niet meer. De spelregels zijn in de afgelopen jaren flink veranderd. Het gaat niet meer om winnen of verliezen, of survival of the fittest. Jeroen Smit schrijft hierover in het voorwoord van ons boek De Zandloper: “We gaan ons realiseren dat er geen winnaars zijn in een wereld die faalt”.

Uit zeer recente discussie tussen de politiek en de raad van bestuur van ABN werd pijnlijk duidelijk dat de commissarissen in hun eigen wereld leven. Daar is geen plek i voor een andere tijdgeest dan de aloude bekende graaicultuur. Hun klanten, maar ook de maatschappij, verwachten een totaal andere houding van deze topmensen. Zij verwachten een houding waaruit vertrouwen en integriteit spreekt. Maar ook respect voor de klant en maatschappij.

Bij het onderzoek voor ons boek De Zandloper hebben we ruim 30 mensen uit verschillende bedrijven, organisaties, politiek en wetenschap geïnterviewd. Uit deze interviews doken zeven basiswaarden steeds op. Integriteit en vertrouwen zijn twee van die zeven basiswaarden die zij belangrijk vonden. En ga maar na bij jezelf: als je contact hebt met mensen die integer zijn en waar je vertrouwen in hebt, dan verloopt zo’n contact plezierig. Je krijgt er inspiratie van en energie. Maar als je merkt dat je houding van vertrouwen en integriteit niet of nauwelijks wordt beantwoord, dan voel je je niet prettig. En dat merk je aan je reactie. Je voelt je zeker niet serieus genomen en misschien ga je zo’n contact zelfs snel afkappen. Herkenbaar? Ik vermoed dat veel mensen dit zullen herkennen en ook op dergelijke manier reageren in zo’n situatie.

ABN en KPN hebben op harde wijze gemerkt dat er een flink spanningsveld bestaat tussen de zachte waarden integriteit en vertrouwen en de harde economische waarden. Met zeker voor ABN behoorlijk ingrijpende gevolgen. Is deze situatie uitzichtloos? Ik ben van mening dat dit zeker niet het geval is. De oplossing zit ‘m volgens mij in het vermogen dit spanningsveld om te buigen tot een nieuwe solide ondergrond die een nieuwe basis biedt voor de organisatie. Een basis met ruimte voor integriteit, vertrouwen en andere basiswaarden in de (nieuw te bouwen?) organisatie. Vernieuwende leiders hebben het vermogen dit te kunnen, en daarmee zijn ze flink op weg hun bedrijf of organisatie toekomstbestendig te maken. Het kan echt, de vele voorbeelden uit ons boek De Zandloper laten dit zien.

Trouwens, hoeveel geld krijgt Peter Wakkie mee van ABN?

Bron van de afbeelding: www.hanze.nl

ct
gg