• loekwinter

  • adjiedj

  • tonvankeeken

  • ericvandeloo

  • rogier

  • janrotmans

  • ruudlubbers.jpg

  • lucassimons

Gouden Tips

1. Vivian Siebering

Durf ook ‘dood te gaan’. Leiders die organisaties leiden, lijken gericht op het voortbestaan van hun organisatie. In mijn ogen zouden ze gericht moeten zijn op het voortbestaan van het gedachtengoed van hun organisaties, niet de organisatie zelf. Als een organisatie haar ideeën voldoende heeft voortgeplant, mag zij sterven. Net als een vlinder: die groeit, legt eitjes en laat het daarna over aan haar nageslacht dat beter dan zij is toegerust voor een nieuwe tijd.

2. Reindert Arends

Leiderschap is als fietsen, blijf bewegen en sturen anders verlies je stabiliteit. De markt verandert tegenwoordig zo snel dat bedrijven in continue transitie zitten.

3. Robert Rubinstein

Be authentic.
Stick to your values.
Work as a farmer not as a hunter. (Long term nurturing rather than instant gratification).

4. Wim Grommen
Deze tip is al eeuwen oud. De tip komt uit de Tao Te Ching, vers 27:

Zo is de wijze mens permanent bedreven
in het bijstaan en helpen van anderen.
Hij bevordert ieders ontwikkeling
en verwerpt nooit iemand.

5. Jan J. Boersema

Elke leider moet een week per jaar anoniem als laagstbetaalde aan het werk in een bedrijf waar leiderschap heel belangrijk wordt gevonden.

6.Paul Bos | Boer Bos

Het gras groeit niet harder als je er aan trekt

7. Richard Kok

Leiders vertrouwen op hun intuïtie. Een intuïtie die geworteld is in het leven zelf en dagelijks gevoed wordt door hart, hoofd en handen.

8. Karel Noordzy

Creëer je eigen checks & balances: benoem een hofnar voor jezelf!

9. Yvonne Schuitevoerder

Leiderschap: Voor mij is een goed Leider: een Leider die de medewerkers stimuleert om het beste uit zich zelf te halen en gezamenlijk met de andere medewerkers een project naar een hoger niveau tilt. Het uiteindelijke doel is niet alleen een topproduct met uiteindelijk meer omzet, maar ook groeiende medewerkers die op de top van hun kunnen presteren en zich met elkaar verbinden.

10. Albert Meester

De tip die ik heb is een simpele.
Je kunt hem op twee manieren uitleggen.
1 Een goede manager vangt de klappen op voor de medewerkers en laat de complimenten/eer aan de medewerkers. of anders gezegd
2 Je loopt voor de medewerkers als het moet en staat achter je medewerkers als het kan


De juryleden van de Gouden Tips, Dennis Karpes – oprichter Dance4Life en Naga Foundation, Prof.dr. Klaas van Egmond – hoogleraar Duurzame Ontwikkeling aan de UU en tevens auteur van ‘Een vorm van beschaving’ en Prof.dr. Iteke Weeda – emeritus hoogleraar emancipatievraagstukken en sociologe, hebben alle ingezonden Gouden Tips bekeken. Hun top tien van Gouden Tips staat hiernaast. De eerste drie hebben een boek gewonnen, en zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Heeft u zelf nog een Gouden Tip en wilt u deze graag delen? Vul dan het onderstaande formulier in en wie weet publiceren we uw Gouden Tip ook op onze website.

ct
gg