• loekwinter

  • adjiedj

  • ericvandeloo

  • lucassimons

  • janrotmans

  • tonvankeeken

  • ruudlubbers.jpg

  • rogier

Referenties

Ik heb je boek met veel interesse en plezier doorgelezen! Het is een mooie bundeling van Oost en West, lichaam en geest op niveau van leiderschap. Mijn complimenten! Het is ook een boek wat je meerdere keren zou moeten lezen gezien de veelvoud aan informatie, verbanden en inzichten.

– Richard de Leth, auteur van de bestsellers OERsterk & OERsterk Leven –

Jullie hebben de kern van waar het nu om gaat, waar we nu met z’n allen voor staan, de kern van de transitie heel goed verwoord in jullie boek.

– Sandra Verbruggen, Verbinder Onderwijs in Jan Rotmans’ Kantelteam (www.nederlandkantelt.nl) –

Niet alleen een prachtig, zorgvuldig uitgegeven boek, maar voor mij persoonlijk ook een leerboek. De moeite waard voor alle Nederlanders die voor transitie gingen en daar verder mee willen gaan.

– Ruud Lubbers, voormalig Minister President –

Makkelijk leesbaar boek. De heldere, herkenbare voorbeelden uit de praktijk maken het prettig om te lezen.
Van zaken waar een ZZP ‘r zich mee geconfronteerd ziet tot aan de vulkaanuitbarsting en KLM.
Goed boek! Aantrekkelijk en leerzaam.

– Reindert Arendts – Philips – Een van de winnaars van de Gouden Tips

Wie voorop wil lopen in deze nog steeds lastige economie, zelf wil sturen naar succes en leiderschap wil tonen, MOET dit boek lezen. Nieuwe inzichten over het verbinden van mensen, met elkaar vinden van nieuwe wegen door te inspireren en talenten te stimuleren.
Leider zijn is iets anders dan een titel hebben; Willemijn en Dirma hebben mij overtuigd dat het door hen ontwikkelde model ‘de zandloper’ helpt om te weten waar je nu staat EN wat je kunt doen om te groeien. Niet als solist maar juist door met je team – in je bedrijf of organisatie – kritisch te zijn over waar je nu echt naar toe wil, welke winst je wil halen en hoe je dat met respect voor mens en omgeving kunt doen. Concreet, met actuele voorbeelden en vlot geschreven.

– Erik van Kooten MMC – executive coach, headhunter en ondernemer, voormalig managing consultant Berenschot –

In De Zandloper, leiderschap in tijden van transitie presenteren Willemijn Kemp en Dirma Nagelhout een pragmatisch model voor modern leiderschap, dat de innerlijke drive van de leider koppelt aan de kracht binnen zijn organisatie in een bij voortduring turbulente omgeving. Pragmatisch in de oorspronkelijke betekenis van het woord: De Zandloper is als model praktisch, nuttig en bruikbaar, omdat het theorie en praktijk zo naadloos met elkaar verbindt. Kemp en Nagelhout zijn geen nieuwe goeroes, maar nuchtere organisatiedeskundigen die hun model hebben ontwikkeld op basis van tientallen interviews met topondernemers in Nederland. Gelukkig maar. Aan goeroes geen gebrek. Aan nieuwe inzichten des te meer.

– Henk Jan Karsten MCC – Docent journalistiek, voormalig verslaggever/presentator RTV Oost –

Inspirerend boek over leiderschap. Bespreekt allerlei aspecten van leiderschap en illustreert die met pakkende voorbeelden. Geeft een waardevol inkijkje in wat bij leiderschap komt kijken, hoe mensen en bedrijven daar in staan en hoe het ook anders kan. Het eigen model van de auteurs, de zandloper, voegt daar nog een dimensie aan toe.

– Inge Blank, journalist De Stentor –

ct
gg